Natuurlatex matras kopen?

De Voordelen van een échte natuurlatex matras.

Tijd voor een nieuwe matras? sta zeker eens stil bij een Natuurlatex matras type, dan wil je zeker weten wat de belangrijkste voor- en nadelen van zo een type matras zijn.

De twee belangrijkste voordelen van een échte natuurlatex matras zijn de druk verlagende eigenschappen en het hygiënische aspect.

Een snoooze natuurlatex matras heeft met zijn 98% natuurlijk aandeel een enorm druk verlagend aspect en past zich perfect aan je lichaam aan. Je draait minder, je slaapt rustiger en doorleeft veel aangenamer je slaapfases. Test zeker onze Nature Elite in het gamma, deze is opgebouwd uit een 7zone gezoneerde natuurlatex blok in densiteit kiesbaar, met een Soft natuurlatex bovenlaag voor uitmuntend comfort.

Van nature uit antiallergisch en hygiënisch, huisstofmijten hebben echt een afkeer voor latex. Bij deze matrassen worden geen chemische producten toegevoegd die meestal schadelijk zijn voor onze gezondheid. Bij onze natuurlatex matrassen worden geen onnatuurlijke behandelingen gebruikt, deze hoezen rond de matras zijn dan ook meestal van Tencel, een duurzame natuurlijke vezel.

Je zal niet alleen beter uitgerust wakker worden, je rug is ook totaal ontspannen na een nacht.

Laat u niks wijsmaken!

Geen risico op zweten of té warm aanvoelen,

Onze natuurlatex matrassen zijn niet alleen horizontaal doorheen de matras geperforeerd, maar hebben ook verticale perforaties. Zo creëren we een matras met een optimale luchtcirculatie.

Losstaand van deze perforaties is natuurlatex ook enorm luchtig, dankzij de toch meer open celstructuur dan een ‘gewone latex’.

Dat heeft als gevolg dat je geen risico hebt tot overmatig transpireren s’nachts.

Heeft u snel last van allergische reacties en berooft de huisstofmijt u van uw slaap?

Dan is een Natuurlatex matras zeker iets voor u!

de vreselijke jeukende huiduitslag, de storende en verstopte neus,
het veelvuldig niezen en waterige ogen?
Gedaan ermee!

Nadelen?

Als je al deze voordelen bekijkt, welke nadelen zijn er dan nog aan een natuurlatex matras?

De nadelen zijn vooral terug te vinden door een slecht verkregen advies bij de aankoop,

Veel verkopers gebruiken nogal lichtzinnig het label natuurlatex, of bieden het gewoon niet aan omdat deze matrassen duurder zijn in aankoop en/of zwaarder om te transporteren.

De matrassen die bestaan uit een mengeling van natuurlatex en synthetische latex, pas hiermee op! Wettelijk gezien mag je als verkoper namelijk al spreken van een natuurlatex matras als deze een klein aandeel natuurlatex bevat. Een matras met een hoog aandeel synthetische latex, biedt geen optimaal slaapcomfort.

Latex wordt in een mal gegoten

je kan het een beetje vergelijken met een wafel bakken, bekijk zeker het filmpje eens

https://www.youtube.com/watch?v=8zZ1DrBPnTQ

Zorg altijd voor de juiste onder bodem !

Een groot aandachtspunt bij de aankoop van uw nieuwe natuurlatex matras is de kwaliteit van de onder bodem.

Deze matrassen zijn heel flexibel en dienen dan ook de gepaste ondersteuning te hebben.

-> Lattenbodem, zorg dat de latten niet te ver uiteen liggen, een lattenbodem met bijvoorbeeld 42 latten is veel beter geschikt dan één met 28 latten. Als de latten te ver uiteen liggen kan de matras op de drukpunten namelijk gemakkelijker tussen de openingen wegzakken.

-> Boxsprings, kan zeker! let wel op dat je een boxspring neemt met effectieve veren binnenin, en geen gewone harde box. De bonnell veren bieden al een goede basis voor onderbodem, als je toch nog meer drukpunt gevoeliger wenst te gaan, neem dan zeker een boxspring met pocketveren.

Het is altijd belangrijk voor zowel het comfort, als de levensduur dat je uw onder bodem afstemt op uw nieuwe natuur latex matras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.