Huisplanten die zorgen voor een goede gezondheid in uw slaapkamer.

Een gemiddeld huis heeft veel gevaarlijke gifstoffen, Formaldehyde, Koolmonoxide, Trichloorethyleen, Ammoniak, …

Het is goed dat er grote natuurlijke helpers zijn, Kamerplanten kunnen tot 90% van deze verontreinigende stoffen en chemicaliën opnemen.

15 kamer planten die veel meer zijn dan alleen groene decoraties.

Jasmijn, heeft een groot effect op onze geestelijke gezondheid als gevolg van een chemische stof die angst verlicht, stemmingswisselingen behandelt, de slaapkwaliteit verbetert en in grote hoeveelheden de immuniteit verhoogt, zelfs het libido kan verhogen.

Spinplanten, zijn geweldige vechters tegen formaldehyde, koolmonoxide en andere giftige luchtverontreinigingen. Deze verontreinigende stoffen worden geleverd met papieren zakken, vetvrij papier, servetten, multiplex lambrisering en synthetische stoffen. Als je niet echt een groene duim bent, is een Spinplant perfect voor je, omdat het niet veel zorg vereist.

Lepelplant of Vredeslelies zijn geweldig voor uw huisdecor, in de zomer hebben deze prachtige witte bloemen, maar dat is niet alles wat ze kunnen doen. Deze kamerplant is een pro in het verwijderen van luchtverontreiniging stoffen – het absorberen van ammoniak, formaldehyde en trichloorethyleen, ze maken de binnenlucht schoner. Pas op als u pollen-gerelateerde allergieën hebt, deze plant produceert ook stuifmeel en een bloemengeur.

De Slangenplant of Sansevieria is een geweldige kamerplant voor de slaapkamer, deze staat bekent om het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Slangenplanten verwijderen allerlei gifstoffen, waaronder trichloorethyleen, formaldehyde, tolueen, benzeen en xyleen. Om het luchtzuiveringsproces te optimaliseren hebt u waarschijnlijk meer dan één plant nodig. Beschouwd als één van de gemakkelijkste planten om voor te zorgen, zoals weinig water en indirect zonlicht.

Rozemarijn, staat vooral bekent als een kruid dat de concentratie en het geheugen verbetert. Deze wordt ook gebruikt om spierpijn te verlichten en het immuunsysteem, de bloedsomloop te stimuleren. Als bonus kun je de verse bladeren gebruiken bij het koken.

Engelse klimop, zuivert tot 90% van de schimmel in de lucht die allergieën kan veroorzaken en helpt mensen met Asma s’nachts beter te ademen en een goede nachtrust te hebben. Wees ervan bewust dat klimop giftig is als het wordt gegeten door huisdieren of kleine kinderen.

Lavendel, als plant of zakje, is een grote hulp om stress en slapeloosheid te verlichten. Rusteloosheid, nervositeit, angst en depressie te verzachten.

Aloë vera, is beroemd om zijn genezende werking, het maakt de geïrriteerde huid glad en hydrateert – behandelt brandwonden, zonnebrand, bevriezing, psoriasis en zelfs koortslippen.

Gouden Pothos, is geweldig in het verwijderen van chemicaliën zoals trichloormethyl uit de lucht. Ze worden meestal gevonden in lijm, verf en wasmiddel. Pothos is extra moeilijk te doden, dus als je nog geen groene duim hebt is het een geweldige startplant voor jou.

Rubberplant, worden meestal groot, hoewel ze niet zo moeilijk te verzorgen zijn. De enorme bladeren absorberen alle slechte dingen uit de lucht, daarom moet je niet vergeten het stof van de bladeren te vegen!

Bromelia’s, absorberen tot 90% van giftige chemicaliën zoals benzeen. Lichte en zonnige ruimtes zijn perfect voor deze plant.

Gerbera plant, Onlangs noemde NASA Gerbera de beste plant om benzeen uit de binnenlucht te verwijderen en s’nachts zuurstof te produceren. Dat zal degenen die lijden aan slapeloosheid en slaapapneu helpen, volgens het Lung institute.

Boston varen, wordt gezegd dat het een geweldige natuurlijke luchtbevochtiger is. De plant helpt ook bij het zuiveren en bestrijden van formaldehyde en andere ongewenste toxines. Varens zijn gemakkelijk te kweken en geven de voorkeur aan indirect zonlicht, controleer de grond dagelijks om er zeker van te zijn dat deze vochtig is.

Azalea, deze is niet alleen een prachtige kleurrijke bloem, maar verbetert ook de binnenlucht door chemicaliën te absorberen. Zorg ervoor dat azalea’s beslagen blijven, want ze houden van een vochtige omgeving.

Philodendrons, deze staan erom bekend dat ze giftige chemicaliën zoals xyleen en formaldehyde uit de lucht filteren. De plant houdt van gebieden met weinig licht en heeft niet veel zorg nodig. Maar kan gevaarlijk zijn als het wordt gegeten, voor kleine kinderen en dieren.